понеділок, листопада 21, 2016

Жирафи в загрозi

Загрози
Редагувати

Кількість особин жираф у світі зменшилася на 40 % за 15 останніх років, і вони продовжують гинути. Учені побоюються, що цей вид тварин виявився на межі вимирання. Фахівці, які займаються спостереженням за різними видами тварин, в ході досліджень виявили, що поголів'я жирафів нестримно скорочується. Співробітники Фонду охорони жирафів представили звіти про дослідження, які це підтверджують.[4]
Головними причинами зникнення жираф названі сільськогосподарська діяльність африканських фермерів і браконьєрство. Учені заявили, що в даний момент незаслужено багато уваги приділяється африканським слонам. Хоча їх чисельність також йде на спад, але слонів поки що налічується близько 450 тис. особин, тоді як жирафів — всього 80 тис. на усю Африку, повідомляє RedOrbit.
Ще в 2007 році учені заявили, що не менше шести різновидів африканських жираф знаходяться під загрозою повного зникнення через глобальні кліматичні зміни і з вини людини. Тоді дослідження біологів з Кенії і США, котрі працюють в міжнародному товаристві охорони фауни і флори Fauna and Flora International, показало, що головними причинами масової загибелі тварин є збільшення площі посушливих районів, що розширюються внаслідок глобального потепління, а також діяльність людини.
Так, браконьєри і безперервні військові конфлікти африканців привели до того, що популяція сітчастої жирафи, яка мешкає вНігері, скоротилася до 2007 року з 27 до трьох тисяч особин. А деякі види жираф, такі як західноафриканська, нігерійська іжирафа Ротшильда, зараз представлені лише сотнею особин, що збереглися тільки в заповідних районах Кенії й Уганди.

Немає коментарів:

Дописати коментар