середу, квітня 09, 2014

Екологічна газета "Майбутнє починається сьогодні" (Випуск - квітень 2014 р.)


20 квітня в 2013 році відзначається Український день довкілля.


«Природу найлегше підкорити, підкоряючись їй» — Ф. Бекон. Дата свята щороку призначається на третю суботу квітня. Святкування Дня навколишнього середовища, який з'явився завдяки підписанню спеціального президентського указу, проводиться з 1999 року. В принципі, поява цього свята пов'язана не з подіями в самій Україні, а з проведенням Стокгольмської конференції. Саме на річницю цієї події і була призначена дата свята. Конференція, що відбулася в Стокгольмі, зіграла вирішальну роль в глобальному екологічному русі. Український день довкілля організовується спеціальним комітетом, який займається підготовкою тематичних заходів, пов'язаних з висадкою рослин в лісах і парках, прибиранням паркових територій, плануванням скверів, газонів, клумб в населених пунктах, ліквідацією стихійних звалищ в громадських місцях, місцях відпочинку і дозвілля. Зазвичай всі ці заходи широко висвітлюються у пресі, оскільки головна мета свята — підвищення рівня свідомості українців в питаннях, що стосуються збереження безпеки навколишнього середовища.

7 квітня - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗДОРОВ"Я!!!


« Здоров’я дитини – багатство родини! Здоров’я народу – багатство країни!» Здоров’я — розкіш для людини, Найбільша цінність у житті. Як є здоров’я день при днині, Можливість є йти до мети. Тоді є радість, щастя, диво, Краса у крапельці роси. Тоді людина йде щасливо Серед безмежної краси Й чарівність світу відчуває. Для неї в хмурість — дні ясні. Вона всі труднощі долає Й співає радісні пісні. Вона — здорова! Це чудово, Бо їй нічого не болить. Вона добро творить готова. І це прекрасно! Можна жить! Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) була організована в цей день. У зв'язку із постійною зміною та забрудненням довкілля щораз актуальнішим стає питання охорони здоров'я. Цей день проголошений ООН для того, щоб більшість країн звернула особливу увагу на різноманітні аспекти охорони здоров'я. В доповіді ВООЗ «Профілактика хвороб за допомогою навколишнього середовища – оцінка тяжкості хвороб, викликаних навколишнім середовищем» зазначається, що 24% всіх хвороб у світі виникають та розвиваються через погані умови навколишнього середовища. Причому у дітей з цим пов'язано 33% всіх випадків захворювань.

суботу, квітня 05, 2014

02.04.2014 - Обласний семінар з екології


Обласний семінар з екології "Метод проектів як засіб формування навичок рішення проблемних ситуацій у розвитку сучасного екологічного позашкілля" Першими зустрічали директорів міських та районих станцій юних натуралістів вокалісти шкільного хору "Дивосвіт" піснею про школу №6, запашним караваєм і жайворонками.Захоплюючим прожовженням якої став виступ шкільної агідбригади ДЮП. Науково-дослідницький проект "Здорова планета - здоровий ти" презентував гурток Усенко Ірини Сергіївни "Основи екологічних знань"
Яскравими барвами та цікавими сюжетами заманювали до себе виставки дитячих фото-робіт "Я це бачив сам" та виставка малюнків "Світ навколо мене".