пʼятницю, листопада 07, 2014

30.10.2014- вихованці гуртка "Юні квітникарі" відвідали ботанічний сад ДНУ ім.О Гончара

  Сьогодні колекційний фонд ботанічного саду містить кілька тисяч видів, різновидів, форм й сортів рослин. Тут діють чотири лабораторії – дендрології, квітництва, тропічних і субтропічних рослин, плодівництва. Він також є навчальною базою для студентів не тільки біолого-екологічного факультету ДНУ ім О.Гончара, а й геолого-географічного, української й іноземної філології та мистецтвознавства, багатьох шкіл міста й області. Студенти-біологи проходять навчальну і виробничу практику, під керівництвом викладачів факультету і співробітників ботанічного саду виконують курсові й дипломні роботи. В той же час сад виконує функції наукового центру з розповсюдження знань про рослинний світ; тут проводяться численні екскурсії, даються консультації, читаються лекції і т.ін.
  Ботанічний сад працює у чотирьох основних напрямках, а саме - інтродукція магнолій, сперей, хвойних і кизилових рослин. А ще до наших кліматичних умов адаптуються нектарин і персик. Співробітники ботсаду особливо пишаються колекцією кизильників, яка, за їхніми словами, останнім часом збільшилася на 11 видів і поширюється у співробітництві з Київським ботсадом.
  За останні десятиліття XX сторіччя в зв’язку зі зростаючим антропогенним впливом на біосферу Землі скорочується кількість видів рослин, і за висновком XVI Міжнародного ботанічного конгресу (1999), якщо не прийняти дієві заходи проти скорочення видового різноманіття рослин, то до середини XXI століття можуть бути втрачені дві третини з 300 000 видів рослин, що нині живуть на Землі. Значна роль у справі збереження генетичних ресурсів рослин, світового біологічного спадку відводиться ботанічним садам, чиє найголовніше завдання складається в збереженні колекційних фондів рослин та подальше їхнє поповнення.




неділю, жовтня 26, 2014

Члени гуртка «Юні квітникарі» стали учасниками проекту від Київстар

Члени гуртка «Юні квітникарі» стали учасниками проекту від Київстар
Еко-зв"язок Київстар
У травні 2014р. стартувала екологічна компанія «Еко зв'язок Київстар». Це соціально-екологічний проект, спрямований на формування культури збереження природних ресурсів. В рамках програми члени гутрка нашої школи протягом канікул збирали відпрацьовані батарейки та акумулятори.
Про участь у екологічному проекті «Еко зв'язок Київстар» було оголошено на шкільній лінійці гуртківцями.
Про шкідливість батарейок після їх відпрацювання мабуть ніхто ніколи не задумувався, бо не мали великої інформації про їх склад. У школі було проведено еко-уроки, на яких учні різних вікових груп отримали  цікаву  інформацію. Дуже багато токсичних речовин після попадання потрапляє у грунт і погіршує якість води та природи.
    







Гуртківці нагороджені Дипломом департаменту освіти та науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації за активну турботу про довкілля та реалізацію проекту "Еко-зв’язок Київстар".


пʼятницю, жовтня 17, 2014

Прибирання території школи від осіннього листя…

Осінь, осінь. Опадає листя...
В сивому тумані далі голубі.
Стали липи в золотім намисті,
Тихі верби хиляться в журбі.


Учні 8-а класу прибирали територію школи від осіннього листя…







суботу, жовтня 11, 2014

Конкурс на краще озеленення кабінету 10.10.2014

Кабінет — це навчальний підрозділ середнього загальноосвітнього навчального закладу, оснащений наочними посібниками, навчальним обладнанням, меблями і пристроями, що стосуються конкретного навчального предмета. У ньому проводяться уроки, гурткові, позакласні й факультативні заняття, виховна робота з учнями, систематичне підвищення наукової, педагогічної, психологічної та методичної кваліфікації вчителів. Кабінет має бути просторим, комфортним для учня і вчителя.






пʼятницю, жовтня 10, 2014

Брейн-ринг з біології для учнів 7 класів!

«Брейн-ринг»
«Гра не є простою забавою.
Це зміст життя дитини. У грі дитина живе, сліди цього
життя залишаться в ній, ніж слід дійсного життя».
К. Ушинський
Мета:- узагальнити знання і вміння учнів з попередньо вивчених тем з біології 7 класу»;
- розвивати вміння працювати в колективі, знаходити спільні рішення;
- виховувати любов до природи, повагу до думок однокласників.
Обладнання: конверти із завданням, кульки з номерами (жереб)
Форма проведення: гра

Підготовчий етап. Вчитель заздалегідь призначає день і час проведення гри «Брейн-ринг», попереджує учнів про майбутній позакласний захід), формує команду, оголошує теми, які необхідно повторити, консультує учнів, перевіряє хід підготовки до позакласного заходу (підготовка сценарію представлення команди, підготовка питань команді-суперниці).





середу, жовтня 08, 2014

Проведення шкільної олімпіади з біології 7.10.2014

Обдарована дитина — дитина, яка вирізняється яскравими, очевидними, інколи визначними досягненнями або має внутрішні задатки для таких досягнень у певному виді діяльності.
Сьогодні відбулася олімпіада з біології для учнів 8-11 класів!


Конкурс на найкращу композицію з гербарію «Диво осені» 7/10/2014

Конкурс на найкращу композицію з гербарію «Диво осені»

Активну участь прийняли в конкурсі учні 7-8 класів!!!