четвер, лютого 20, 2014

Учнівська презентація "ЗДОРОВА ПЛАНЕТА-ЗДОРОВИЙ ТИ"


Учениці 7-а класу 

(члени гуртка "Основи екологічних знань") 

підготували презентацію на тему 

"Здорова планета-здоровий  ти"









середу, лютого 12, 2014

УЧНІ-ЕКОЛОГИ

Приймають участь у екологізації навколишнього середовища:допомагають тваринам; активна участь в зовнішньому та внутрішньому озелененні школи та вулиць, приймають участь в  різних екологічних акціях.

Створення особливого простору навчальної та позакласної діяльності, в якому учень здійснює суб’єктивне відкриття екологічних законів, явищ, закономірностей, засвоює механізм здобуття нових знань. Учень має можливості творчої участі у процесі оволодіння новими екологічними знаннями, формування пізнавальних інтересів і творчого екологічного мислення.
Ігровий підхід – це створення особливого простору навчальної діяльності, в якому учень готується до вирішення життєво важливих проблем і реальних складнощів, "переживаючи" ці ситуації й способи їх розв’язання в навчальному процесі.

Стратегічний підхід – це створення особливого простору навчальної діяльності навчальної діяльності, в якому учень вчиться самостійно аналізувати екологічні ситуації, визначати своє місце в житті, висловлювати власну точку зору, готується до свідомого вибору професії, проектує своє майбутнє шляхом вибору стратегії.

Участь в акції "Допоможи пернатим друзям"



Підготовка до обласного етапу-огляду "Зовнішнє озеленення школи № 6 м. Дніпропетровськ"







Підготовка до обласного етапу-огляду "Внутрішнє озеленення школи № 6 м. Дніпропетровськ"





УЧНІ-ФОТОГРАФИ

УЧНІ-ФОТОГРАФИ
Допомагають у підготовці матеріалів до друку, написанні проектів, участі в конкурсах. Збирають цікаву інформацію, фотографують



УЧНІ-ЖУРНАЛІСТИ

Учні-ЖУРНАЛІСТИ...
Як відомо, здоров’я  найцінніше, чим ми володіємо. Здоров’я людини залежить від середовища: від повітря, від води, від ґрунтів... Тому, думаючи про своє здоров’я, ми перш за все повинні думати про чистоту довкілля, про нашу екологію. Адже ЗДОРОВА ПЛАНЕТА- ЗДОРОВІ МИ! Кожна людина, в якої болить душа за чисте повітря, прозору річку та зелені вулиці, може зробити свій вклад для збереження довкілля, наведення порядку на своєму подвір’ї і поза ним, і рідному місті, селі чи селищі, на берегах річок, які справедливо називають артеріями життя.
Тому учні допомагають у виконанні цього проекту,вони збирають інформацію, компонують її, приймають участь у випуску шкільної газети "Екологічний промінчик" на екологічну тематику

Керівник гуртка "Основи екологічних знань" Усенко Ірина Сергіївна


четвер, лютого 06, 2014

Проект «Здорова планета-здоровий ти» (КЗО "СЗОШ № 6" м. Дніпропетровськ)

Завданнями проекту «Здорова планета-здоровий ти»:

-        засвоєння наукових знань про взаємозв’язок природи, суспільства і людської діяльності;
-        розуміння багатогранної цінності природи для суспільства в цілому і кожної людини зокрема;
-        оволодіння нормами правильної поведінки в природному середовищі;
-        розвиток потреби спілкування з природою;
-        активізація діяльності щодо охорони й поліпшення навколишнього середовища

Пріоритетним напрямком проекту «Здорова планета-здоровий ти!» є реалізація концепції безперервної екологічної освіти. Робота з дітьми повинна орієнтуватись не тільки на пасивне засвоєння певних масивів інформації у школі, а й на реалізацію практичних заходів у позашкільних закладах екологічної освіти. Проведення разових акцій щодо очищення міських парків, лісових масивів, прибережних зон, висадження алей і клумб сприятиме формуванню патріотичних, екологічно орієнтованих молодих особистостей. Користь від таких акцій полягатиме не тільки в поліпшенні умов існування людини, а й у вихованні молоді. Нині актуальним є проведення  масових природоохоронних заходів, спрямованих на формування екологічного мислення молодого покоління.