вівторок, березня 25, 2014

Озеленення та благоустрій пришкільної території КЗО "СЗОШ № 6"


Озеленення пришкільної території має велике значення. Перш за все зелені насадження значно зменшують наявність пилу й диму в повітрі, відіграють роль своєрідного фільтру. Вони впливають на формування мікроклімату, бо діють на тепловий режим, вологість і ступінь рухомості повітря, а також мають значний вплив на здоров’я школярів та мешканців мікрорайону. Проект пропонує комплексний підхід до вирішення проблеми забруднення атмосферного повітря, оскільки для реалізації проекту буде проведено ряд заходів екологічного характеру. Зокрема, будуть проведені акції з очищення, озеленення пришкільної території та проведення заходів екологічної просвіти в школі. Членами гуртка "Основи екологічних знань" було висаджено нарциси.
Зелені насадження – це найважливіша екологічна та естетична складова середовища, що повсякденно оточує міське населення, створює не тільки позитивний емоційний фон, але й суттєво впливає на стан навколишнього природного середовища та здоров'я людей. Незамінна їх роль в оздоровленні міського середовища, формуванні мікроклімату, затриманні та знешкодженні забруднюючих речовин, пилу, шуму.
<

понеділок, березня 17, 2014

Організаційно-моделюючий етап проекту (Лютий-травень 2014)


Наукове обґрунтування моделі екологічного виховання на рівні навчального закладу; розробка проекту, основних положень щодо роботи над проблемою; розробка презентації проекту й підготовка його до захисту на засіданні шкільного МО вчителів природничо-математичного циклу, проведення виховних заходів.

Газета "Екологічний промінчик КЗО "СЗОШ № 6"


суботу, березня 15, 2014

ЩО ТАКЕ СТАЛИЙ РОЗВИТОК???

ЩО ТАКЕ СТАЛИЙ РОЗВИТОК???
Наша планета велика, але через постійне зростання чисельності населення та його потреб можливості Землі стають усе більш обмеженими. Ресурси, завдяки яким може існувати людство, вичерпуються. Уявіть собі, що всі мешканці планети – рослини, тварини й люди – живуть в одній банці.
У цій самій банці доводиться брати все необхідне для існування і в ній же лишати все, що утворюється протягом життя. До того ж кількість мешканців у ній невпинно зростає. Як зробити так, щоб усі були ситі й не потонули у відходах? Як справедливо розподіляти ресурси Землі, щоб люди не воювали за них між собою? Як забезпечити впевненість людей у завтрашньому дні? Збереження та розвиток людства можливі лише за умови його переходу до сталого розвитку. Сталим називають такий розвиток, який  задовольняє  потреби  сучасних  людей,  але  не  ставить  під  загрозу  здатність майбутніх поколінь задовольнити їхні потреби. Для кожного мешканця Землі сталий розвиток – це насамперед прагнення використовувати різноманітні ресурси, потрібні для повноцінного
життя, у такій кількості, щоб бути впевненим, що їх вистачить для всіх і сьогодні, і завтра. Такий розвиток потребує змін як у ставленні людини до природи і її ресурсів (екологічна складова), у взаємостосунках людей, груп та цілих держав між собою, дотримання прав кожної людини та забезпе- чення її гідного рівня життя (соціальна складова), так і в економіці, яка має орієнтуватись на ресурсозбереження і задоволення розумних потреб людей (економічна складова)