29.06.20

Акули.Цікаво знати...

ДО НАЙКРАЩОГО УРОКУ ВЧИТЕЛЬ ГОТУЄТЬСЯ ВСЕ ЖИТТЯ





1. Акули борознять океани нашої блакитної планети понад чотириста мільйонів років. Розкопки підтверджують, що деякі з найбільш ранніх видів акул були сучасниками динозаврів.
2. В той час як більшість людей панічно бояться акул та вважають їх найбільш смертоносними тваринами, шанси бути вбитим акулою в сотні раз менші ніж шанси бути вбитим бджолами чи собаками.

3. У світі більше людей гине від того що їм у голову влучає кокос ніж від нападів акул.
4. Більшість акул надають перевагу полювати самостійно, але є і винятки, наприклад акули молоти під час літньої міграції збираються у величезні зграї, які іноді сягають сотні особин.
5. Дорослі білі акули настільки прожерливі, що з'їдають понад десять тонн їжі в рік.

6. В Китаї їдять акул, а суп з плавника акули вважається ексклюзивним делікатесом і його подають під час таких урочистих подій як весілля чи ювілей.
7. Акули ніколи не стоять на місці, кожного дня вони подорожують на сотні миль у пошуках їжі.

8. Зуби акул не мають коріння і тому вони зазвичай випадають кожні декілька днів. Також в акули залежно від виду може бути до 15 рядів зубів в на кожній щелепі.
9. Хоч в акул є декілька рядів гострих як бритва зубів, вони як і крокодили не пережовують їжу. Зуби акул пристосовані для роздирання м'яса, яке вони ковтають великими шматками.

10. Коли акула гине морська вода повністю розчиняє скелет акули, який складається з хрящів, залишаються тільки зуби.
11. Ацтеки прикріпляли до каное в'язки перцю чілі оскільки вірили, що він відлякує акул.
12. На відміну від людської верхня щелепа акули може рухатись та навіть висовуватись вперед, для того щоб спіймати та втримати здобич.
13. Акули відмінні хижаки, вони можуть відчути серцебиття навіть дрібної риби на відстані декількох метрів та краплю крові в олімпійському басейні.

14. Вчені знаходили безліч дивовижних речей в шлунку акули від каміння до кухонного посуду та автомобільних номерних знаків.
15. Більшість акул живуть близько 25 років, проте деякі можуть дожити навіть до ста років.
16. Люди представляють для акул більшу загрозу ніж акули для нас. Безліч видів акул сьогодні під загрозою вимирання і кожного року рибалки виловлюють до десяти мільйонів цих дивовижних істот.

Немає коментарів:

Дописати коментар