14.06.20

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ПАПУГ

ДО НАЙКРАЩОГО УРОКУ ВЧИТЕЛЬ ГОТУЄТЬСЯ ВСЕ ЖИТТЯ
Утримання хвилястих папуг: що робить життя пірнатого комфортним та ...


ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ПАПУГ

Папуги — одні з найкрасивіших екзотичних птахів, яких приручила людина. Вони дивують своїми розумовими здібностями і веселою вдачею. Самі незвичайні і цікаві факти про папуг дозволять вам полюбити їх ще більше!
1. У світі існує музична група «Hatebeak», вокалістом якої є папуга Вальдо. Вже є три альбоми групи в стилі дез-мета. На жаль, живих концертів вона не дає, а от знайти збірку «Hatebeak», записаної в студії, можна
.2. Папуги дають своїм пташенятам імена. Їх «вимова» відрізняється особливим звучанням цвіріньканням.
3. У цих птахів є справжнє почуття ритму. Таке відкриття в 2011 році зробили вчені, побачивши, як папуга Сніжок танцює під надану йому музику. Темп композиції часто змінювався, але рухи Сніжка змінювалися в такт.
4. Цікавий факт: в Австралії є школи, в яких папуг вчать говорити.
5. У Папуа — Новій Гвінеї був знайдений найменший у світі папуга. Його вага становила 11,5 грамів при зрості 9 сантиметрів. Неймовірно, але Дятлова папуга (така назва пернатого) була менше, ніж деякі комахи.
6. Папуги можуть імітувати зовсім різні звуки: від голосу людини до шуму працюючих побутових приладів. Роблять це вони тільки за допомогою рота, адже у птахів немає голосових зв’язок.
7. Найбільший дзьоб, довжиною до 10 сантиметрів, має чорний какаду. До речі слово «какаду» в перекладі з малайської означає «кусачки». І не дивно. Таким дзьобом папуга може перекусити навіть палець.
8. Колонії патагонських папуг можуть нараховувати десятки тисяч особин. Науці відомі випадки, коли в одній такій сім’ї жили 70 тисяч птахів
9. Папуги були і є частими супутниками моряків. І це неспроста. Дані птахи мають дивовижну здатність швидко звикати до зміни обстановки і пристосовуватися до навколишнього середовища.
10. Цікаві факти про папуг можна записувати в окрему книгу рекордів. 16 — стільки зображень в секунду може розрізнити чоловік. Хвиляста папуга — цілих 150!
11.В пошуках їжі папуги ара та какаду можуть пролетіти до 500 миль за один день.
12. Звуки деяких хвилястих папуг можна почути на відстані 1 милі. А це — більше півтора кілометрів.
13. Жителі Австралії стурбовані неймовірними подіями. У місті Дарвін папуги, буквально, падають з неба. Спочатку австралійці думали, що птахів хтось навмисне отруює. Але, як виявилося, папуги ласують рослиною, яка і робить на них п’янкий ефект прямо в польоті.
14. Амазонська папуга — найвища у світі. Її зростання може досягати одного метра.
15. Папуги — одні з найбільш довгоживучих птахів. Максимальний вік дрібних особин — 25, а великих — 100 років.
16. До Червоної книги була занесена папуга Жако. Такої честі вона удостоїлася, як самий балакучий птах. Він знав близько 400 слів, говорив цілими реченнями та ще й на декількох мовах!
17. Папуга, як і людина, може бути правшою і лівшею. Все залежить від того, якою лапкою він бере їжу, наприклад, шматочок фрукта.
18. У людей — бінокулярний зір, а у папуг — монокулярний. Це означає, що бачити вони можуть очима — окремо один від одного.
19. У природі існують папуги, які полюють на овець. Назва у цих хижаків — кеа
20.Новорожденні папужки можуть важити всього пару грамів. Хвилясті, наприклад, 2 грами.

21. Серце хвилястих папуг б’ється 200 разів на хвилину.

Немає коментарів:

Дописати коментар