08.08.21

ВОДА ТА ВАШЕ ЗДОРОВ’Я


«ЛЮДИНА не може покладатися на те, що почуття спраги підкаже, скільки води потребує її організм»,— зауважує журнал «Здоров’я» (англ.). Проте щоб добре почуватися фізично та емоційно, а також добре виглядати, необхідно пити багато води. Людський організм постійно втрачає воду. Вона виходить з потом, сльозами, сечею, а також ми її видихаємо. Через це запас рідини слід регулярно поновлювати. Скільки води потрібно? Багато фахівців радять пити принаймні вісім склянок (два літри) на день.
Для чого стільки пити? Вода переносить у нашому організмі поживні речовини, а також виводить шлаки. Вона необхідна для регулювання температури та змащування суглобів. «Навіть через найменшу нестачу води ви можете почуватися стомленими… або хворими,— говорить журнал «Здоров’я». — Обезводнення — найпоширеніша причина стомлюваності, про яку часто забувають». Цей журнал рекомендує: «Не думайте, що, вживаючи каву чи чай, безалкогольні напої з кофеїном та алкоголь, ви насичуєте організм водою, насправді вони ще більше обезводнюють». Кофеїн та алкоголь діють як сечогінні засоби і призводять до того, що організм втрачає воду.
Крім того, «щоб ваша шкіра залишалась ніжною та еластичною, потрібна вода». Зволожувальні креми теж можуть допомогти, але вони не додають вологи. Завдяки їм на шкірі утворюється захисна плівка, яка утримує вологу, що вже є в шкірі. Затримувати цю вологу особливо необхідно старшим людям, оскільки з віком наша шкіра поступово втрачає здатність зберігати воду.
На жаль, у багатьох країнах світу потрібно докладати чимало зусиль, щоб мати достатньо доброї, чистої води. Але такі зусилля необхідні. Постановіть собі пити багато води — це найпростіший спосіб виглядати і почуватися якнайліпше!
Возможно, это изображение (ребенок, очки для зрения и водоем)
Ира Усенко

Немає коментарів:

Дописати коментар