08.08.21

ЦІКАВО ЗНАТИ!

ЦІКАВО ЗНАТИ!

У сорок дуже добре розвинене соціальне спілкування. Вони здатні виявляти емоції, наприклад сумувати. Ще птахи можуть допомагати одна одній, спілкуватися між собою, попереджати про небезпеку. Вони мають великий репертуар звуків. Навіть один і той самий звук, але з різною інтонацією може мати різні значення.
Тварини завжди уважні до того, як стрекоче сорока, адже вона дуже обережна та пильна. Тому першою з висоти попереджає інших про появу небезпеки у небі, чи на землі.
Ці птахи є відданими і вірними, все життя так і живуть удвох. Чужих сорок вони не пускають на свою територію. Якщо ж вам і довелося бачити зграйку із кількох сорок, скоріш за все це були батьки разом з своїми дітьми.
Сороки зазвичай не підходять близько до людей. Але зустрічаються безстрашні представники здатні вкрасти смаколика у людини, або прямо перед самісіньким носом у собаки.
Гніздо у сороки кулястої форми. Птахи будують гнізда, закриті з усіх боків і з дахом в формі кулі. Залишають лише невеликий отвір для входу. Така будова гнізда повністю захищає потомство від зайвих очей.
Сороки будують відразу до 7 гнізд на своїй ділянці, а потім обирають одне найкраще. Така кількість гнізд птахам потрібна для того, щоб збити зі сліду хижака.
Найчастіше сороки живуть до 17 років. але в рідкісних випадках доживають і до 30.
В нашій місцевості сорок не дуже люблять, але в Китаї вважають, що вони віщують щастя, а у Франції – шанують.
Ира Усенко

Немає коментарів:

Дописати коментар