четвер, серпня 03, 2017

Які види тварин зникають?

ДО НАЙКРАЩОГО УРОКУ ВЧИТЕЛЬ ГОТУЄТЬСЯ ВСЕ ЖИТТЯ

 Учені б’ють на сполох — більше 40% тварин планети під загрозою повного зникнення. Ми пропонуємо Вам ознайомитися з деякими видами тварин, яким загрожує небезпека зникнення з вини людини. 
Борнейський і суматранський орангутанг Ці два види орангутанга мешкають в лісах і знаходяться на межі вимирання. Але люди, займаючись надмірною вирубкою лісів і будівництвом доріг, привели до того, що тваринам просто-напросто немає де жити. Незважаючи на те, що створено національні парки, вирубка лісів триває нелегальним шляхом. Чисельність орангутангів за останні 75 років зменшилася на 80% і скорочується до сих пір.
 2. Іспанська рись Іспанська або іберійська рись перебуває в Червоній книзі і охороняється Міжнародним союзом з охорони природи. За останніми даними на планеті залишилося не більше 200 іспанських рисей. Критичність існування цих тварин полягає в тому, що за даними Ніколаса Гусмана — керівника Національного плану з порятунку рисі, дати потомство можуть тільки 22-32 самки. Зараз тільки від них залежить майбутнє цих тварин. 

3. Білий носоріг У природному середовищі існування у носорогів тільки один ворог — це людина, яка займається браконьєрством заради їх рогів. Ріг носорога є цінним товаром на чорному ринку, за нього можна отримати великі гроші — 30 000 $ за кілограм. 
4. Китова акула Точних даних щодо чисельності китової акули в природі немає. Вчені припускають, що на нашій планеті залишилося всього лише близько 1 000 особин. Причина їх зникнення — промисловий вилов акул, незважаючи на заборону в більшості країн. Щороку їх чисельність зменшується на 6%. 
5. Сіфакі Сіфакі — це лемур, що належить до сімейства індрієві. Мешкає тільки на Мадагаскарі. Зменшення їх чисельності зумовлено випалюванням і вирубкою лісів на острові, а також полювання на звірів заради їхнього хутра. 
6. Шерстоносий вомбат Завдяки діяльності людини шерстоносого вомбата залишилося не більше сотні особин. І тільки в одному з австралійських заповідників. 
7. Дикий двогорбий верблюд Насправді, дослідники припускають, що через якихось 20 років і двогорбий верблюд зникне назавжди, адже в світі їх залишилося не більше 1000 особин. 
8. Амурський тигр Амурський тигр є бажаним трофеєм для браконьєрів. На чорному ринку в Китаї кістка цього тигра прирівнюється до золота, так само як і шкура. На даний момент в дикій природі мешкає в 431 — 529 особин і було створено співтовариство з охорони амурського тигра. 
9. Шкіряста черепаха Ці воістину дивні тварини мешкають в морських глибинах і харчуються медузами. За їжею вони пірнають на велику глибину. Але через забруднення навколишнього середовища їх чисельність скоротилася з 115 тис. самок до 30 тис. А виною тому пластикові пакети, викинуті людьми — черепахи плутають їх з медузами і гинуть після поглинання пластика. 10. Газель-дама або Сахарська газель Газель-дама практично повністю зникла з лиця землі з вини людини, яка полює за твариною. У дикій природі їх залишилося не більше сотні і ця цифра невпинно зменшується.
 11. Поганки, індійська дрохва, райські птахи і нелітаюча качка Ці птахи практично повністю зникли в Андах, Новій Зеландії. Причина тому браконьєрство заради задоволення і отримання красивого оперення, яке вважається дуже модним в висококультурних країнах.

Немає коментарів:

Дописати коментар