02.08.17

Які тварини їдять жолуді?

ДО НАЙКРАЩОГО УРОКУ ВЧИТЕЛЬ ГОТУЄТЬСЯ ВСЕ ЖИТТЯ



Жолудь є важливим елементом харчування багатьох домашніх і диких тварин. Кабан їсть жолуді, знайти їх він може навіть під снігом. Їдять жолуді білки і олені, козулі, ведмеді, куниці і дрібні гризуни. Миші не тільки харчуються жолудями, а й запасають їх на зиму.
 Залишаючи їх в свій нірці, вони можуть забути про них і тим самим сприяють разселенію дубів. Їжачок їсть жолуді, але перевагу віддає комахам. 
Яка домашня тварина їсть жолуді? Свиня їсть жолуді. Ще в XII столітті люди помітили пристрасть цих тварин до жолудів і стали розводити їх на території дубових лісів, кардинально примножуючи тим самим свій дохід. Зібрані і злегка просушені жолуді дають разом з сіном баранам і волам. За запевненням практиків-птахівників, борошно з жолудів, що дається курям, збільшує у них несення яєць Які птахи їдять жолуді? Їдять жолуді — дятли, сойки і повзики. Сойка на зиму робить великі запаси жолудів (близько 4 кг). 
Тим самим сойки сприяють розселенню дубів. Качка не їсть жолуді. Жолуді активно вживалися в їжу в Середньовічній Європі аж до XVI століття. Тепер Ви знаєте яка домашня тварина їсть жолуді і які дикі тварини харчуються жолудями

Немає коментарів:

Дописати коментар