12.07.22

ЦІКАВО ЗНАТИ!!!

Спочатку ставлення до свиней було упереджене. Мовляв, ну що з них взяти — валяються в багнюці, хрюкають. Одним словом — свині. Але після розвитку медицини поросята отримали шанс на тісніший контакт з людьми. Організми цих тварин прекрасно підходять для лабораторних досліджень, і люди почали придивлятися не лише до їхніх нутрощів, але й до внутрішнього світу.
До того ж для утримання в лабораторії потрібні були особини набагато менші за стандартну свиню. Нагадаємо, що середньостатистичний свин виростає до 300-600 кілограмів. Тому селекціонери розпочали роботу над зменшенням піддослідних свинок. Такі “міні-піги” — не порода, а збірна назва карликових варіацій. Заводчик таких хрюш може сказати, що порося виросте маленьким і не збреше, адже і 80 кілограм для свинок — це “міні”.
Отримані мініверсії зацікавили не лише вчених, а й простих людей, адже за інтелектом свинки точно не поступаються собакам. Так що з роллю домашнього улюбленця свиня добре справляється. Але ставитися до вибору та виховання мінісвинки треба відповідально. Адже вона має низку складнощів у догляді та утриманні.


Немає коментарів:

Дописати коментар