19.11.16


Хвилясті папуги заселяють майже всю територію Австралії, виключаючи тільки деякі масиви на південному заході і північному сході континенту. Цей вид хвилястого папугу присутній на величезній території, до якої входять місцевості покриті евкаліптовими лісами і чагарником, степу, напівпустелі. У цих місцях, за винятком періоду гніздування, хвилястий папуга веде кочовий спосіб життя. Хвилясті папуги харчуються насінням трав і злаків.
Колонії хвилястих папуг, воліють гніздитися поблизу пересихаючих струмків, де ростуть чагарники, евкаліпти та інші рослини. Для гнізд ці птахи використовують дупла в стовбурах і гілках дерев.
Ці папуги отримали назву " хвилястий " через свого хвилястого забарвлення на голові і шиї. Нормальний колір хвилястих папуг зелений, інші кольори були вже отримані селекціонерами . У хвилястого папугу на голові, шиї і плечах на сірому тлі є жовті смуги , які створюють малюнок , що нагадує хвилі.

На волі хвилясті папуги живуть великими зграями. У зграї кількість птахів різному - бувають малі зграї близько 50 особин, в основному хвилясті папуги збираються у великі зграї - кілька сот особин, а іноді кількість доходить і те сотень тисяч. У зграї кожен папуга знає своє місце. Ці птахи дуже добре літають. Ведуть кочовий спосіб життя.
На природі хвилястого папугу через його окраса складно виявити. 
Хвилястий папуга - цікава, спокійна птиця. Вночі птиці сплять на чагарниках або деревах. Вранці летять на водопій, після цього на протязі дня відпочивають і годуються. Ближче до вечора для ночівлі зграя папуг збирається на чагарниках і деревах. Хвилястих папуг досить часто можна побачити поблизу річок, на водоймах. Один птах п'є не багато, але зграя споживає воду у великих кількостях. Взимку хвилясті папуги воліють селитися в північній Австралії. У порівнянні з іншими папугами хвилястий папуга видає тихі звуки. Голосовий репертуар складається з 9-ти різних звуків.

Немає коментарів:

Дописати коментар