27.11.16

Маловідомі факти про тигрів

ДО НАЙКРАЩОГО УРОКУ ВЧИТЕЛЬ ГОТУЄТЬСЯ ВСЕ ЖИТТЯ

 Маловідомі факти про тигрів

10 маловідомих фактів про тигрів


Як і у домашніх котів, відмітини, які проступають на хутрі тигра, видно також і на його шкурі. Тому навіть поголений тигр все одно залишиться смугастим.

На відміну від майже всіх інших великих кішок, тигри хороші плавці. Вони люблять купатися і часто грають у воді в ранньому віці. Подорослішавши, тигри пропливають кілька кілометрів, щоб пополювати або перепливти річку, і було встановлено, що принаймні один тигр проплив за день майже 30 км.

Тигри найбільші кішки, але у них теж є свої розміри. Найбільший підвид тигрів це сибірський тигр, його довжина становить 3.5 м, а вага понад 300 кг. Найменший підвид суматранський тигр, його довжина всього 2 м, а вага дорослої особини 100 кг.

Тигриці бувають здатні до запліднення всього кілька днів у році. У цей час вони часто спарюються. Вагітність триває близько 3 місяців, а потім з'являються 2 або 3 дитинчати.

У перший тиждень після народження тигренята повністю сліпі. Майже половина дитинчат не доживає до дорослого віку.

Пеніс тигра при спарюванні не стає ерегированним. У ньому є спеціальна пріапова кістка, а сам він покритий шипами, що й допомагає підтримувати з'єднання під час спарювання.

Тиграм краще полювати на крупну здобич із засідки. Якщо ви подивитеся на тигра, то ймовірність, що він атакує, буде знижена, тому що хижак втратив елемент несподіванки. У деяких місцях в Індії в лісі люди носять маску на потилиці, щоб тигр напав на них ззаду.

Зазвичай тигри не полюють на людину, але можуть напасти, якщо їх спровокувати. Більшість випадків вбивства людини трапляється через брак звичайної їжі тигрів на території їх проживання.

Невелике число тигрів може полювати тільки на людину. Одна тигриця захищала своє потомство від людей і потім стала сама полювати тільки на них. Вважається, що через неї загинуло 430 осіб.

Через свій інстинкт полювання із засідки навіть ті тигри, які не проти поласувати людиною, не стануть заходити в поселення, а залишаться зовні і будуть атакувати одиноких жертв. Тигри здебільшого полюють уночі, коли люди не можуть їх помітити. 

Немає коментарів:

Дописати коментар