12.01.18

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ МАНДАРИНА

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ МАНДАРИНА

На пострадянських теренах мандарини ні раніше, ні зараз не вирощуються. Родина сонячного мандарина — Китай.

Мандарин був відомий китайцям ще багато століть назад, але тоді ласощі могли собі дозволити тільки багаті люди.

Сьогодні мандарини стали доступними всім верствам населення земної кулі. На сьогоднішній день фрукт завозиться з Іспанії, Марокко, Аргентини, Грузії і Сицилії.

При всьому різноманітті корисних властивостей фрукта, більшість з нас чули тільки про одне — заповнювати потребу організму у вітамінах в період сезонних авітамінозів.

Це правда, але ще є цілий перелік корисних властивостей, наприклад, фрукт містить в своєму складі дуже багато фітондіцов — речовин, які згубним чином впливають на різні мікроби, що потрапили в організм, тим самим знижуючи ймовірність виникнення простудних захворювань.

М’якоть мандарина чудово втамовує спрагу, а сік містить велику кількість особливих речовин, які здатні трохи знижувати підвищену температуру тіла.

Свіжий сік цього цитрусового корисний людям, які страждають відсутністю апетиту.

також регулярне вживання соку мандарина здатне налагодити обмін речовин в людському організмі.

Плоди мандаринового дерева показані до вживання хворими на дизентерію. А жінкам пізнього репродуктивного віку, часто стикаються з рясними менструальними кровотечами, гінекологи рекомендують з’їдати по три мандаринки в день в якості натурального кровоспинний засіб.

Корисні не тільки самі плоди, але також і шкірка. Так, наприклад, відвар цедри мандарина використовують в якості ефективного протиблювотний засіб. А настоянка цедри мандарина на спирту вважається відмінним ліками, розріджують мокротиння в легенях.

Висушені кірки мандарина додають в чай ??при проблемах з безсонням.

ЯКІ КОРИСНІ РЕЧОВИНИ ВХОДЯТЬ ДО СКЛАДУ МАНДАРИН?

Мандарин можна назвати по-справжньому унікальним фруктом, так як він містить велику кількість різних вітамінів і корисних мікро- і — макроелементів, а нітрати апріорі відсутні в плодах зважаючи на величезну кількість в них лимонної кислоти.

ВІТАМІНИ, ЩО МІСТЯТЬСЯ В МАНДАРИНАХ

Вітамін АКорисний для здоров’я очей, гостроти зору, сприятливим чином позначається на стані шкірних покривів.Вітамін ССприяє підвищенню захисних функцій імунної системи.вітамін В1Вкрай важливим є для нормального функціонування ЦНС.вітамін DБез нього кальцій в організмі практично не засвоюється. Найбільш актуальне вітамін D в зимовий та осінній період року.вітамін ДоСприяє оздоровленню судин в усьому організмі.

 

Крім перерахованих вітамінів, плоди багаті пиридоксином, рібофлабіном, бета-каротином.

МАКРОЕЛЕМЕНТИ

натрій;фосфор;магній;кальцій;Калій.

Не можна не відзначити, що мандарини вважаються рекордсменами серед усіх цитрусових за кількістю кальцію в складі.

МІКРОЕЛЕМЕНТИ

З мікроелементів, необхідних людині, можна назвати залізо, якого в плодах мандарина практично стільки ж, скільки і в традиційному фрукті-постачальника заліза в організм — в яблуці.

Немає коментарів:

Дописати коментар