четвер, січня 04, 2018

Що потрібно для акваріума?

ДО НАЙКРАЩОГО УРОКУ ВЧИТЕЛЬ ГОТУЄТЬСЯ ВСЕ ЖИТТЯ









Що потрібно для акваріума? Якщо Ви вирішили придбати свій перший акваріум тоді потрібно знати що це не дешеве задоволення. Ніколи не варто економити на розмірі акваріума. Навіть якщо ви плануєте тримати дрібну рибу візьміть акваріум більше ніж запланували.
Розмір акваріума повинен обмежуватися тільки приміщенням в якому буде знаходитися і вашим бюджетом. Запам’ятайте головне правило — великий акваріум вимагає набагато менше догляду ніж маленький. Також не забудьте придбати тумбу до акваріума, бажано ту що виробник постачає в комплекті. Також для акваріума Вам знадобиться кришка, особливо якщо в домі є домашні тварини.
 Ви убезпечите рибок від котів, які часто намагаються дістати рибок. Після покупки не поспішайте заливати його водою і відразу заселяти рибу. Всьому свій час, якщо Ви помістите рибу відразу в акваріум — то вона може загинути в результаті отруєння аміаком. Щоб аміак в акваріумі почав розкладатися на нітрити та нітрати необхідно витримати довгий час воду в ньому, близько 4 тижнів, при цьому все обладнання повинно повністю функціонувати. У цей період почнуть утворюватися корисні бактерії, для прискорення процесу можна долити в новий акваріум воду зі «старого» акваріума і посадити живі рослини. Підселювати рибу в новий акваріум необхідно поступово, протягом кількох тижнів. Одним з найбільш важливих типів обладнання в акваріумі є фільтр.
 До його покупки треба поставитися серйозно. В даний час існує велика кількість різновидів фільтрів. Найбільш поширені механічні фільтри, вони видаляю з води залишки їжі, бруд, екскременти і інші частинки. Хімічні фільтри видаляють те, з чим не впоралися механічні. Біологічні фільтри забезпечують посилений ріст корисних бактерій в акваріумі, які природним чином очищають воду. Жодна рослина не може жити без хорошого освітлення, та й повністю розгледіти красу ваших рибок Ви зможете тільки при наявності хороших світильників в акваріумі, тому доведеться подбати і про організацію гарного освітлення у вашому акваріумі. Якщо ви вирішили утримувати видовий акваріум з одним типом риб — тоді можна встановити температуру води відповідну для цього виду.
 При утриманні різних риб встановлюємо середню температуру яка буде комфортна для всіх. Щоб стежити за температурою води необхідно буде також обзавестися термометром. Крім температури води багато риб вимогливі ще й до таких показників як жорсткість води і рівень pH. При високій жорсткості води багато рибок не розмножуються і можуть навіть погано рости і часто хворіти від стресу. Щоб вчасно відслідковувати зміни жорсткості і бути в курсі показників необхідно придбати також тести для води.
Вони бувають як в рідкому вигляді, так і у вигляді папірців. Годування риб є також важливим питанням. Більшість початківців акваріумістів годують своїх рибок сухим кормом одного типу. Корм ​​для риб повинен бути різноманітним, щоб разом з ним приходили всі поживні речовини та мінерали. Багато досвідчених акваріумістів годують своїх рибок живим кормом, від чого ті ростуть швидко, але на жаль з живим кормом в акваріум можна занести і паразитів, а також деякі хвороби. Саме для цього живий корм професійні акваріумісти вирощують самі, але новачкам цим займатися не обов’язково. У продажу є заморожений корм, в якому знищені віруси і бактерії, а також різні паразити. Такий корм можна давати не побоюючись, при цьому він містить значно більше поживних речовин, ніж сухий корм. Рибки як і будь-які інші живі істоти хворіють.
Причому у новачків акваріумістів вони хворіють значно частіше. Насправді більшість хвороб на ранній стадії дуже легко лікуються. Якщо Ви не хочете допустити загибелі своєї риби — тоді необхідно придбати невеликий акваріум для карантину хворої риби, таким чином ви уникнете подальше зараження здорових риби і прискорите одужання хворої. В акваріумі бажано посадити живі рослини.
 Для живих рослин необхідний шар грунту на дні мінімум 4 см і потужність люмінесцентного освітлення не менше 0.5 ВТ на літр води. Для початківців акваріумістів кращим варіантом будуть витривалі рослини, такі як валіснерія. В останню чергу необхідно купувати рибу. Навіть в зоомагазині Ви можете придбати хвору рибу, після стресу пов’язаного з перевезенням хвороба може ускладнитися і рибка в недосвідчених руках просто загине. Щоб постаратися цього уникнути необхідно звернути увагу на поведінку і зовнішній вигляд риб яких Ви плануєте купити: рибка повинна бути активною; мати незамутнені очі черевце не повинно бути роздутим або запалим плавники повинні бути без пошкодженні риба має повинна спокійно дихати і не підніматися до поверхні за повітрям на тілі не повинно бути сторонніх плям, зламаної луски ( має бути здорове забарвлення).

Немає коментарів:

Дописати коментар