пʼятницю, січня 12, 2018

Користь апельсина

апельсина на організм

Корисні властивості апельсина нададуть своє негайну дію, якщо потрібно надати людині сил або поліпшити його апетит, зміцнити організм і підвищити вміст вітамінів в організмі. Пам’ятати про корисункції кишечника. Варто знати про користь і шкоду цього цитрусового, щоб доставити своєму організму разом з апельсинами максимум поживних та цінних речовин. Вживати їх не варто людям з підвищеною кислотністю шлунку, виразковою хворобою шлунку та гастрити.

Користь апельсина дає можливість знизити холестерин, зняти кровоточивість ясен, допомогти при простудних захворюваннях, надати швидке жарознижувальну дію. Невисока калорійність цих цитрусових дозволяє рекомендувати його тим, хто хоче знизити свою вагу. Також апельсини, при грамотному їх вживанні, крім усього іншого, допоможуть налагодити роботу травної та нервової системи, втамувати спрагу, зняти втому.

Як вибрати хороший апельсин? Зовнішній вид деколи може мало що повідати нам про вміст. Можна взяти в руку апельсин і відчути його вагу. Чим фрукт важче, тим більше в ньому соку та свіжості.

Користь апельсина разом з низькою калорійністю зберігається і в його соку, і в цедрі, зберігається і в варення (або джемі), яке з нього роблять. Також з них готують смачні лікери і настоянки.

Немає коментарів:

Дописати коментар