четвер, листопада 02, 2017

Методи лікування грипу в дітей

Методи лікування грипу в дітей
Лікування дітей з легкою та середньоважкою формою грипу проводиться в домашніх умовах. Дітям молодшого віку, а також при важкому або ускладненому перебігу інфекції необхідна госпіталізація в інфекційний стаціонар. Протягом періоду лихоманки необхідно дотримуватися постільного режиму, вживати багато теплих напоїв.
Етіотропну терапію необхідно призначати в максимально ранні терміни. В педіатричній практиці використовуються наступні противірусні препарати: ремантадин, арбідол, таміфлю, грипферон, аміксин та ін. Симптоматична терапія грипу в дітей включає прийом жарознижуючих та протизапальних засобів (парацетамол, ібупрофен), муколітиків (амброксол, бромгексин, ереспал), протикашльових препаратів (сінекод, лібексин, тусупрекс), та закапування судинозвужувальних крапель в ніс.
В комплексі фармакотерапії грипу застосовуються антигістамінні препарати, вітамінні комплекси. При розвитку ларингіту або трахеїту ефективні ультразвукові інгаляції. У випадку виникнення бактеріальних ускладнень призначаються антибактеріальні препарати (пеніциліни, макроліди, цефалоспорини та ін.). В період реконвалесценції після грипу дітям рекомендується прийом адаптогенів та імуномодуляторів.

Немає коментарів:

Дописати коментар