суботу, листопада 04, 2017

Ожиріння у кішок

ДО НАЙКРАЩОГО УРОКУ ВЧИТЕЛЬ ГОТУЄТЬСЯ ВСЕ ЖИТТЯ


Хвороба XXI століття - ожиріння у кішок
Ці тварини дуже люблять крутитися біля столу, випрошуючи смачні шматочки. Крім того, на відміну від чесних і порядних собак, кішки злодійкуваті і неодмінно скористаються нагодою (підкоряючись інстинкту хижака) підчепити пазуристою лапою то, що лежить на столі. Тому самі товсті коти у світі зазвичай не є представниками якоїсь особливої породи: це саме господарі перетворюють свого вихованця в ходячий пуф.Найтовстіші коти у світі
На вагу пухнастих красунь і красенів впливає і спосіб життя. За статистикою, кішки, які проживають в селах або в приватному секторі, не страждають від зайвих кілограмів. Їх життя більш гармонійна: з вечора йдуть на полювання, як і закладено природою, а прийшовши додому і поласувавши молоком, на весь день вкладаються спати. Найтовстіші коти у світі живуть в квартирах, де фізична активність обмежена, а вся полювання полягає в поході на кухню.
Найчастіше господарям завдає неприємностей шлюбні період, коли кішка починає проявляти занепокоєння, голосно і часто нявкати, закликаючи самця. Сьогодні існує багато препаратів, які покликані гасити сексуальну активність домашнього вихованця, але, на жаль, всі вони є гормональними. Так, найтовстіша кішка в світі, на прізвисько Кеті (яка проживає в Росії), стала стрімко набирати вагу саме після прийому таких засобів. Її вага - 23 кг, довжина тулуба - 69 см, а ширина талії - 70 см. Такий собі ходячий кубик. До речі, навіть при наявності в будинку кота спроб завести відносини з ним бідолаха вже не робить.
Рекордсмени-важковаговики
Звичайно, не всі виділяються своєю масою тварини потрапляють в Книгу рекордів Гіннеса. Сьогодні в номінації "Найтовстіші коти у світі" лідирує вихованець по кличці Хімма (дівчинка). Вона проживала в Австралії і померла в 1986 році у віці 10 років. Її вага становила 21.3 кг.


У Данії проживає шестирічний кіт Тулл, важить він 19.2 кг. У Нью-Йорку в розплідник потрапив рудий красень на прізвисько Спанч Боб, вага його зашкалює і становить 17 кг. При цьому самі товсті коти у світі абсолютно здорові, а набрали стільки зайвої ваги вони завдяки власній ліні. Обидва проходять курс лікування і посаджені на дієту, оскільки маса їх тіла знаходиться у критичної позначки. Господарі Тулле розповідають, що їх вихованець любив тільки спати. Всі гості брали нерухомий клубок за пухнасту підставку для ніг. Він навіть навчився перекочуватися з місця на місце, щоб зайвий раз не вставати.

Немає коментарів:

Дописати коментар