10.08.20

Цікаво знати про Лимон!!!

ДО НАЙКРАЩОГО УРОКУ ВЧИТЕЛЬ ГОТУЄТЬСЯ ВСЕ ЖИТТЯ



Цікаво знати про Лимон!!!

🍋
Батьківщиною цього фрукта вважаються Бірма і північна Індія.
Чай з лимоном – аристократичний напій. І до речі дуже смачний. Рідко хто може з’їсти цей кислий фрукт в його натуральному вигляді – сльози брызнут з очей. Але в харчуванні лимон додасть дуже приємний смак практично будь-якої страви.

Його додають і в м’ясо, рибу, і в напої, і в випічку. І навіть у косметику. Вітаміни, що містяться в цьому цитрусовому диво поповнять більшу частину потреб у поживних речовинах вашого організму. Хоча лимон дуже кислий фрукт, він надає протилежну дію на шлунок – знижує кислотність. Лимонний сік і шкірка мають антисептичну дію. А листя лимонного дерева використовуються для зняття жару.

Лимон багатий вітаміном С, який зміцнює імунну систему і діє як антиоксидант. Сік одного лимона містить 33% добової норми вітаміну С, а 1 столова ложка шкірки лимона – 13%. Лимон стимулює апетит, сприяє травленню, знижує рівень холестерину в крові, полегшує судоми і коліки, має тонізуючу дію. Лимонний сік зміцнює жіночі нігтики: робить їх твердими, запобігає розшарування. Крему для рук і нігтів, у складі яких є лимонний сік теж мають хорошу дію.

Немає коментарів:

Дописати коментар