05.08.20

Птахи, що сплять стоячи

ДО НАЙКРАЩОГО УРОКУ ВЧИТЕЛЬ ГОТУЄТЬСЯ ВСЕ ЖИТТЯ

Птахи, що сплять стоячи

Повноцінним сном в положенні стоячи, характеризуються в основному, широко поширені пернаті тварини. Стоячи здатні спати дуже багато птахів, включаючи водні види. Наприклад, чаплі, лелеки і фламінго, сплять виключно в положенні напружених м’язів ніг, що дозволяє їм зберігати повну рівновагу. У процесі такого сну, птах може періодично підтискати одну з ніг.
Це цікаво! Крім фламінго, лелеки і чаплі, здатні спати стоячи пінгвіни. У занадто сильні морози вони збиваються в досить щільні зграї, не лягають на сніг, і сплять, притискаючись один до одного тілами, що обумовлено високорозвиненими інстинктом самозбереження.
Коротконогі види пернатих, які віддають перевагу відпочивати на гілках дерев, все-таки не варті, як це здається на перший погляд, а сидять. Саме сидяче положення не дозволяє птахам під час сну впасти вниз.
Багато птахів також можуть спати стоячи - фламінго, лелеки, чаплі

Крім усього іншого, з такого становища є можливість, у разі небезпеки, максимально швидко злетіти. В процесі згинання ніг, у птиці згинаються також всі пальці, розташовані на ногах, що пояснюється натягом сухожиль. В результаті, дикі пернаті, навіть перебуваючи в розслабленому положенні в процесі сну, здатні дуже надійно закріплюватися на гілках.

Немає коментарів:

Дописати коментар