22.09.18

Грип та ГРВІ

ДО НАЙКРАЩОГО УРОКУ ВЧИТЕЛЬ ГОТУЄТЬСЯ ВСЕ ЖИТТЯ





Грип та ГРВІ: ознаки і симптоми, лікування, профілактика


Ось і настала осінь, слідом за нею в наше життя увірветься зима - фахівці прогнозують сезонну хвилю грипу, яка може продовжитися близько 5 тижнів і торкнеться більшу частину населення нашої країни. Але не завжди є можливість порадитися з фахівцями і тому ми пропонуємо Вам з'ясувати, чим відрізняються грип і примітивна застуда, адже потрібно точно знати, як і що лікувати!
Що таке грип?
Якщо Ви думаєте, що грип - це просто грип, Ви дуже сильно помиляєтеся! Необхідно пам'ятати, що грип буває 3 видів:-А-,-В-,-С-.
Найбільш болісно протікає саме грип-А-. Щороку вірус грипу мутує, проте і всесвітня фармакологія не стоїть на місці, саме з цієї причини лікарі наполягають на щорічній вакцинації населення.
Вірус грипу переміщається від людини до людини тільки повітряно-крапельним способом. Також слід звернути увагу на те, що даний вірус виявляє високий рівень контагеозності, відповідно, більша частина населення буде піддана захворюванню. Даний вірус проявляє себе протягом 2-3 діб, максимальний час, після якого проявляються симптоми - 5 діб.
Саме в цей період вірус веде активне життя у Ваших дихальних шляхах, при цьому істотно пригнічується миготливий епітелій, який виконує роль природного фільтра для легенів. За рахунок ураження епітелію, інші віруси мають повний і безперешкодний доступ до легких, що може закінчитися бронхітом або запалення легенів.
Що таке ГРВІ?
ГРВІ - об'єднує гострі респіраторні вірусні інфекції, які в окремих випадках викликають ускладнення. ГРВІ приносять безліч незручностей, проте, вони не можуть зрівнятися за симптомами з грипом. У будь-якому випадку з'ясувати ступінь ризику дуже просто - аналіз крові і Ви будете точно знати, який вірус атакував Ваш організм.
Як відрізнити симптоми грипу від ГРВІ?
Ознаки та симптоми грипу
1. Грип приходить несподівано і в лічені години повністю захоплює Ваш організм;
2. Грипу властиво різке підвищення температури (в окремих випадках до 40,5 градусів), підвищена чутливість до світла, ломота у всьому організмі, а також болі: головні і м'язові;
3. У першу добу захворювання грипом, Ви захищені від нежиті, що властиво тільки даного вірусу;
4. Найбільш активна фаза грипу припадає на третій-п'ятий день захворювання, а остаточне одужання доводиться на 8-10 день.
5. Враховуючи, що інфекція грипу вражає судини, саме з цієї причини можливі крововиливи: ясенні і носові;
6. Після перенесеного грипу Ви можете підхопити інше захворювання протягом наступних 3-х тижнів, такі захворювання найчастіше протікають дуже болісно і можуть закінчитися летальним результатом.
Ознаки та симптоми ГРВІ
1. Хвороба проступає поступово і найчастіше починається з стомлюваності і зовнішнього прояву вірусу, наприклад, нежиті;
2. На наступний день після активації захворювання проступає сухуватий кашель, який з часом трансформується в мокрий (відхаркувальний);
3. Після перенесеного ГРВІ Ви можете підхопити інше захворювання протягом наступних 3-х тижнів, але на відміну від стану після грипу - вони будуть проходити в більш легкій формі.
Особливо важко вірусні захворювання проходять у маленьких дітей та літніх людей , у так званої, групи ризику. Сильна інтоксикація може привести до небажаних наслідків, рівень смертності, наприклад, від грипу становить 0,2% по всьому світу.
Як правильно лікувати грип і ГРВІ?
Лікування грипу
  • строгий постільний режим і рясне пиття,
  • жаропонідающіе, антибіотики та противірусні препарати: Колдрекс, Тера флю, Аспірин
  • полівітаміни та аскорбінова кислота,
  • препарати, що підтримують імунітет: інтерферон, афлубін, Імунал.
Лікування ГРВІ
  • жарознижуючі: Колдрекс, Тера флю, Аспірин
  • препарати від кашлю і для виведення мокротиння,
  • протизапальні, протинабрякові, судинозвужувальні препарати і соляні розчини для носа,
  • полівітаміни, аскорбінова кислота,
  • препарати, що підтримують імунітет: інтерферон, афлубін, Імунал,
  • рясне пиття.
Лікування грипу та ГРВІ народними засобами
Лікування грипу народними засобами

Немає коментарів:

Дописати коментар