28.09.18

Обрізка троянд назиму

ДО НАЙКРАЩОГО УРОКУ ВЧИТЕЛЬ ГОТУЄТЬСЯ ВСЕ ЖИТТЯ




Обрізка троянд на зиму - як правильно її виконати

Троянди - це королівські рослини, які завжди заворожують погляд, дарують романтичний настрій і привертають увагу більше, ніж інші квіти саду. Як і всі елітні рослини, троянди вимагають ретельного і правильного догляду. Одне з найважливіших умов здоров'я і краси цих квітів - обрізка троянд на зиму. Розглянемо нюанси цієї важливої ​​справи докладніше.

Чому восени трояндам необхідна обрізка?
1. Восени обрізка забезпечує рожевому кущу доступ світла і повітря. Занадто густо ростуть стебла троянд більш схильні до хвороб і дають рідкісні, маленькі, слабкі бутони.
2. Видалення старих пагонів дає можливість розвитку новим. Живлення від коренів розподіляється рівномірно по всіх паросткам. Звідси висновок - чим більше стебел, тим менше поживних речовин для кожного з них. Після обрізки восени, стебла троянд зміцнюються, робляться товщі і випускають великі бутони навесні.


3. Кущі троянд стрижуть восени, щоб рослина краще перенесло зиму. Нестрижені троянди більше схильні вимерзання, так як охолоджується велика частина пагонів. Підготовлені до зими троянди після обрізки легше укрити і утеплити.
4. У необрізаних троянд, посаджених цього року, сила йде на харчування стебла. Состріганіе верхній частині пагонів в зиму у молодих трояндових кущів допомагає зміцнитися кореневій системі, що збільшує приживлюваність нового рослини.
5. Обрізка восени несозревшіх пагонів і бутонів необхідна, щоб вони не почали гнити взимку і заражати здорові частини рослини.

Обрізати потрібно садові троянди, не залежно від їх віку. Осінньої обрізку підлягають і молоді рослини, посаджені цієї весни.
Правильна обрізка троянд восени передбачає повне видалення слабких і нерозвинутих пагонів. На кущі повинні залишитися кілька здорових стебел, укорочених до 5 сплячих бруньок

Немає коментарів:

Дописати коментар