02.12.16

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ЛЕБЕДІВ

ДО НАЙКРАЩОГО УРОКУ ВЧИТЕЛЬ ГОТУЄТЬСЯ ВСЕ ЖИТТЯ У світі птахів лебеді займають особливе місце. Для людей вони стали символом краси, вірності і чистоти. Однак ці представники пернатих можуть здивувати своїми звичками і особливостями. Цікаві факти про лебедів розкажуть про них те, що рідко зустрінеш в підручниках по зоології.



 1. Незважаючи на граціозність, лебеді відрізняються великою силою і можуть становити небезпеку для людини. Особливо це стосується періоду виховання пташенят. Птахи починають люто захищати своє потомство і стають агресивними. Під час нападу вони в стані поламати людині кістки. З огляду на це, краще не підходити до них близько і не лякати.
 2. Багато країн реалізують програми зі збереження чисельності лебедів. Всього в світі налічується до 6 видів цих птахів. У Великобританії все непоміченні лебеді-шипуни на Темзі належать королеві і їх вилов суворо заборонено. Королівська родина встановила право власності ще в XII столітті.
 3. Лебеді володіють хорошим зором. Вони бачать все, що відбувається під водою, поки вони плавають. Це дозволяє їм тікати від підводних хижаків. У разі небезпеки птах різко змахує крилами і як би біжить по воді, розвиваючи при цьому високу швидкість

Немає коментарів:

Дописати коментар