06.11.18

Тиждень біології

ДО НАЙКРАЩОГО УРОКУ ВЧИТЕЛЬ ГОТУЄТЬСЯ ВСЕ ЖИТТЯ



 Кожній рослині для зростання необхідно достатньо вологи. Тому полив і обприскування кімнатних рослин – це важливі етапи догляду за ними. Адже навіть якщо створити для своїх вихованців потрібні умови, але неправильно організувати водний режим, то це може нашкодити їм.
Існують певні правила грамотного догляду.
Правило перше. Поливати рослини потрібно тільки тоді, коли вони насправді цього потребують. При наявності сумнівів у тому, чи потрібна рослині вода в даний час, краще відкласти полив до завтра.
Правило друге. Потрібно звертати увагу на воду в піддоні, бо у ньому через деякий час накопичується вода. Зайву вологу слід злити через деякий час після поливу.
Правило третє. Інтенсивність росту рослин різна в залежності від часу року. На початку літа квіти набирають силу, а тому інтенсивно використовують для цього воду. Взимку в квітів спостерігається період «сплячки», тоді їм потрібен помірний або навіть убогий полив.
Правило четверте. Для поливу використовується вода кімнатної температури, бо холодна вода для кімнатних квітів протипоказана. Вона може бути взята з-під крана, але краще попередньо дати їй відстоятися, адже у водопровідній воді містяться шкідливі для квітів домішки. Найкращий варіант — приготувати талу воду.

Немає коментарів:

Дописати коментар