неділю, лютого 04, 2018

Всесвітній день боротьби проти раку -04.02

Всесвітній день боротьби проти раку(англ. World Cancer Day) — відзначається щорічно 4 лютого. Проголошений «Міжнародним союзом по боротьбі з онкологічними захворюваннями» (Міжнародний союз проти раку) (англ.Union for International Cancer Control, UICC).

Всесвітній день боротьби проти ракуОфіційна назваангл. World Cancer DayПочаток2000Дата4 лютогоВеб-сайтОфіційний сайт ООН, сторінка «World Cancer Day 4 February»

Мета - підвищення обізнаності про рак як про одне із найстрашніших захворювань сучасної цивілізації, привернення уваги до запобігання, виявлення та лікування цього захворювання та про завдання, що стоять перед світом в боротьбі з раком, закликати політиків і організації-члени UICC відноситься до раку, як політичного пріоритету.

Відомо, що виникнення 43% ракових захворювань можна було б запобігти за допомогою таких норм здорової поведінки, як:

Обмеження доступу до паління, боротьба з цим явищем.Фізична активність, збалансована, здорова їжа.Вакцинація проти вірусів, що викликають рак печінки і шийки матки.Уникання тривалого перебування насонці і в соляріях.

Щорічно 4 лютого під час Всесвітнього дня боротьби з раком Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) і Міжнародне агентство з вивчення раку надають підтримку Міжнародного союзу проти раку в поширенні інформації про заходи щодо полегшення тягаря цього захворювання.

У 2016-2018 роках Всесвітній день боротьби проти раку проходить під гаслом «Ми можемо. Я можу". У цей день пропонується вжити колективні або індивідуальні заходи щодо полегшення тягаря раку.[1]

Немає коментарів:

Дописати коментар