06.02.14

Проект «Здорова планета-здоровий ти» (КЗО "СЗОШ № 6" м. Дніпропетровськ)

Завданнями проекту «Здорова планета-здоровий ти»:

-        засвоєння наукових знань про взаємозв’язок природи, суспільства і людської діяльності;
-        розуміння багатогранної цінності природи для суспільства в цілому і кожної людини зокрема;
-        оволодіння нормами правильної поведінки в природному середовищі;
-        розвиток потреби спілкування з природою;
-        активізація діяльності щодо охорони й поліпшення навколишнього середовища

Пріоритетним напрямком проекту «Здорова планета-здоровий ти!» є реалізація концепції безперервної екологічної освіти. Робота з дітьми повинна орієнтуватись не тільки на пасивне засвоєння певних масивів інформації у школі, а й на реалізацію практичних заходів у позашкільних закладах екологічної освіти. Проведення разових акцій щодо очищення міських парків, лісових масивів, прибережних зон, висадження алей і клумб сприятиме формуванню патріотичних, екологічно орієнтованих молодих особистостей. Користь від таких акцій полягатиме не тільки в поліпшенні умов існування людини, а й у вихованні молоді. Нині актуальним є проведення  масових природоохоронних заходів, спрямованих на формування екологічного мислення молодого покоління.

Щоби розв’язати проблеми взаємовідносин природи та суспільства, замало лише екологічного мислення. Людина повинна екологічно мислити, розуміти й аналізувати факти, знаходити причину та наслідки, приймати відповідні рішення.
Досягти цього можна лише за умови систематичного екологічного виховання дітей у школі. Адже повноцінно свідомою особистістю ми можемо назвати лише ту людину з активною позицією щодо проблем навколишнього середовища, людину, яка відчуває свою відповідальність, приналежність до того, що відбувається навколо, приймає рішення, діє.
Як відомо, здоров’я  найцінніше, чим ми володіємо. Здоров’я людини залежить від середовища: від повітря, від води, від ґрунтів... Тому, думаючи про своє здоров’я, ми перш за все повинні думати про чистоту довкілля, про нашу екологію. Адже ЗДОРОВА ПЛАНЕТА- ЗДОРОВІ МИ! Кожна людина, в якої болить душа за чисте повітря, прозору річку та зелені вулиці, може зробити свій вклад для збереження довкілля, наведення порядку на своєму подвір’ї і поза ним, і рідному місті, селі чи селищі, на берегах річок, які справедливо називають артеріями життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар