Ківі — молодий фрукт, що з'явився тільки в середині XIX століття в результаті окультурення китайської ліани Actinidia deliciosa садівником-аматором з Нової Зеландії Олександром Еллісоном. Плодиківі мають зелений колір й багато маленьких насінин, що красиво розташовані. Смак — щось середнє міжаґрусом і полуницею. Фрукт дуже багатий на вітаміни, особливо А, В, С,мінеральними солями, а такождубильними речовинами та ферментами, що розчиняють білок. Один ківі в день — це добова норма вітаміну С, який зміцнюєімунну систему, кровоносні судини, підвищує опір організму до різних інфекцій і допомагає організму боротись зістресами. Ківі містить багато магнію, мінеральних солей (калію) і клітковину, яка нормалізує травлення. В одній ягоді ківі середнього розміру міститься: 75 мг вітаміну С, 0,3-0,4 г жиру, 11 мг вуглеводів, 1 г білка, 2,6 г клітковини, 4 мг натрію.Калорійність: 46 калорій.
Немає коментарів:
Дописати коментар